Historiek

Na jaren lang organisator te zijn geweest van het Veteranentreffen te Oostende heeft M.T.O sinds 2008 de fakkel doorgegeven aan de VZW Veteranentreffen Oostende.

Naar jaarlijkse gewoonte richt VZW Veteranentreffen Oostende een internationaal treffen in voor oude motoren en VANAF 2010 tot het bouwjaar 1975. Telkens de 3e zondag van september.

Dit evenement dateert van 1977 en is reeds jaren een vaste waarde in motor middens, zowel in binnen- en buitenland (Engeland, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Cyprus).

In de loop der jaren hebben wij vele Vlaamse wegen doorkruist en werden wij door tal van steden en gemeenten verwelkomd.

Het parcours is bewegwijzerd over ongeveer 125 km. Jaarlijks kunnen wij rekenen op een 250-tal deelnemers en 80-tal duo-zitters. De start van de rit vindt traditiegetrouw plaats op het Wapenplein te Oostende: inschrijvingen kunnen vanaf 9 uur en vertrek van de oudste machines vanaf 11 uur.

’s Middags bieden we de deelnemers een maaltijd aan op een door ons gekozen stopplaats. Na een namiddagrit houden wij steeds halt in een stad of gemeente rond 14:30 voor een drink.

Sedert 1991 zakken we af naar Oudenburg voor een jaarlijkse ontvangst door de heer Burgemeester Dereeper.